Ylläs

Ylläs

maanantai 14. toukokuuta 2018

Bodom Trail (1/7)

Tämän kauden kova (hullu, tyhmä, järjetön) tavoitteeni on kiertää koko Buff Trail Tour Finland, eli yhteensä seitsemän kilpailua. Matkat on puolimaratonista reiluun viiteenkymmeneen kilometriin. Nyt siis laitan kropan koville palautumisen suhteen ja katson kuinka käy. Saapi nähdä ehtiikö sitä palautua kuinka hyvin kisojen välillä. Kisakalenteri on tämä:
5.5. Bodom Trail (21km)
26.5 NUTS Karhunkierros (53km)
30.6 Aulanko Tower Trail (22km)
14.7 NUTS YlläsPallas (55km)
11.8 Pyhä Tunturimaraton (43km)
1.9 Nuuksio Classic (42km)
6.10 Vaarojen Maraton (42,5km) 

Polkujuoksukausi siis starttasi 5.5. Bodom Traililla. Tässä kisarapsaa siitä.

Takana pari viikkoa reilua stressiä. Liikaa kouluhommia, väliaikainen muutto uudelle paikkakunnalle, huonosti nukutut yöt ja työharjoittelun aloittaminen veivät mehut melko hyvin. Joten perjantaina kun suuntasin viikonlopuksi Lahteen, pystyin lähinnä ajattelemaan nukkumista. En ollut yhtään orientoitunut seuraavan päivän kisaan. Mutta eipähän ainakaan tarvinut liiaksi jännittää.

Kotipuolessa on hyvä rauhoittua kosken rannalla

Lauantaina aamulla herätys klo 6 ja auton keula kohti Bodomia. Hovikuskina toimi Atte. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ja ihmeteltiin maailman menoa. Kylmä oli, joten ei tehnyt mieli olla ulkona. Kulutettiin aikaa kisapaikan kahviossa. Olisin kolmannessa lähtöryhmässä, joten lähtö olisi klo 10.10. Asuvalinta tuotti taas päänvaivaa, kun lähdössä oli kylmä, mutta päivemmälle oli luvannut lämpenevää. Päädyin kuitenkin shortseihin ja pitkähihaiseen paitaan. 


 

Kuva: Kari Koskinen

Kuva: Kari Koskinen

Taputeltiin parit ryhmät liikkeelle ja sitten koitti oma vuoro. Jännittää olin alkanut noin 1,5h ennen strattia. Ei siinä muuta kun tossua toisen eteen ja liikettä niveliin. Tavoitteena päästä maaliin ja hieman haaveilin, että alittaisin 3h. Ensimmäiset 10km oli ikävää mentävää, kun meni jonossa ja vähän väliä letka pysähtyi mäkiin tai märkiin kohtiin. Ei siis mahdollisuutta juosta omaa juoksua. Olin itse jo kohtalaisen aikaisessa vaiheessa todennut, että ei kannata yrittää mahdottoman paljon kierrellä märkiä kohtia - lenkkarit tulee kastumaan joka tapauksessa. 12km kohdalla Atte oli kannustamassa ja totesin, että en tule alittamaan 3h aikaa. Mutta periksi en kuitenkaan anna, vaan tulen maaliin kunhan ehdin.


Loput 9km meni huomattavasti mukavammin kun alkumatka. Maasto oli teknisempää ja mutaisempaa/ muuten vain märempää. Täytyy sanoa, että oikeastaan nautin kun sai mennä yli nilkkoihin upottavassa mutaliejussa eikä sitä pystynyt järkevästi millään kiertämään. Mahtavaa lisää toi myös polun päälle kaatuneet puut, joita välillä ylitin ja välillä alitin. Letkat myös oli hajonneet ja pystyi menemään omaa juoksuaan. Maisemat näytti ihan mukavilta, mitä niitä nyt ehti katsomaan kun piti omia jalkoja tuijottaa. Erityisesti lammet ja sinivuokot ilahdutti! Ehkä noin 4-5km (?) ennen maalia sain kokea reissun parhaimman kohdan. Kohtuullisen iso soinen alue, jota en nähnyt järkeväksi lähteä kiertämään. Yritin vain katsoa jonkun kohdan mistä voisi päästä parhaiten läpi. Tulos oli se, että ensimmäinen hölkkäaskel suohon upotti vasemman jalan puoleen reiteen. Onneksi oikea jalka löysi heti perään kohdan, joka ei upottanut niin pahasti ja pääsin melkein yhtä nopeasti ylös mitä olin uponnut. Mukavaa oli myös se, että suo ei syönyt kenkääni vaan myös kenkä nousi nätisti ylös. Pieni sukellus viilensi mukavasti. Parasta!

Mukavaa oli myös se, että viimeisellä 9km matkalla sain kiinni useampia selkiä. Ilmeisesti vauhdinjako oli siis kohtuullisen onnistunut kohdallani. Noin 1km ennen maalia katsoin kelloa ja totesin, että sittenkin on mahdollisuudet alittaa 3h. Tulos oli se, että maalissa olin ajalla 2.47.45 ja sijalla 116/270. Ei hyvä, mutta ei huonokaan. Sitä minun tasoa siis. Seuraavaksi kutsuu mua Kuusamo ja Karhunkierros.

Kiitos kaikille Bodom Trailin järjestäjille hyvästä ja toimivasta tapahtumasta! Eksymään ei reitillä päässyt ja oli mukava kun järjestäjiä oli matkan varrella kannustamassa. Kaikki toimi moitteetta. Ensimmäistä, mutta ei viimeistä kertaa tässä tapahtumassa, lupaan sen!

Bodom Trailin top 5:
1. Uppoaminen suohon
2. Vastaan tulevat selät
3. Ekstrahypersuper mutainen kohta
4. Maisemat 
5. Kauden aloitus 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti