Ylläs

Ylläs

lauantai 4. maaliskuuta 2017

Aurinkohiihtoa

Eilen käytiin hiihtelemässä 39km melko tasaisen maaston lenkki. Ilma oli aurinkoinen ja koska valoisaa on jo niin pitkään, niin voi hiljalleen alkaa hiihtää pidempiäkin lenkkejä. Itsellä on tarkoituksena jossain vaiheessa tässä kevään aikana hiihtää Ylläkseltä Leville. Matkaa tulee reittivalinnasta riippuen varmaan jotain 50-60km, joten hyvä välillä kokeilla vähän pidempiäkin reissuja. Toki itsellä tämän hetkinen kunto on se, että tasaisella ja rauhallisella tahdilla tuo 60km ei ole mikään ongelma. Mutta se mistä olen eilisen suhteen ylpeä, on mun vanhemmat. 65+ tyypit (iskä täyttää tänävuonna jo 70) jakso ihan hyvin hiihtää myös tuon 39km. Hyvä he! Mä toimin eväiden kantajana ja yhdellä tuvalla pysähdyttiinkin syömään eväsleivät. Meillä kävi niin hyvä tuuri, että joku oli tupaa lämmittänyt, joten tauko oli todella miellyttävä. Hiihto meni hyvin ja illalla oli kaikilla hyvä mieli.
Eilisen jälkeen oli tälle päivälle tiedossa lyhyempi lenkki. Hiihtoa tuli vaan 26km. Keskityttiin nauttimaan auringosta ja hienoista maisemista.


Puunhalaaja päässyt vauhtiin
Matkalla ehti käydä mehulla ja munkilla Elämänluukussa. Todellinen hiilaritankkaus! Siellä oli ystävällinen kahvilanpitäjä, joka kerto, että tällä suunnalla on vielä toukokuun alkupuolellakin yleensä hyvät hiihtokelit. Toukokuussa kuulema tulee ne parhaat t-paita -hiihtokelit kun hankikannolla voi hiihdella just siellä missä huvittaa. Tietenkin se aiheutti halun jatkaa Lapissa oleilua hyvästi toukokuun puolelle. Pitikin mennä kysymään.




Ei ollut valittamista latujen kunnosta vaikka niitä ei tänään oltukaan ajettu. Skinit vaihtu tänään luistelusuksiin ja matka eteni rattoisasti kirkkaassa auringonpaisteessa.


Huomisen hiihtolenkkiä voi jo alkaa hiljalleen miettiä. Välipäiviä ehtii pitää sitten kun keli on huono!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti