Ylläs

Ylläs

perjantai 3. maaliskuuta 2017

Lapin lumo

Eilen säätiedote lupasi hyvää ilmaa, joten ei muuta kun suksille vaikka aamulla satoi vielä lunta. Suunnittelin hiihtoreitin niin, että päivemmällä, kun auringon pitäisi näkyä, nousen Kukaksen päälle katsomaan maailmaa. Hiljalleen lumisade loppui ja pilvet alkoivat repeillä. Tunturin huiput näkyivät, joten oli hyvä sää huiputtaa Kukas. Matkalla vastaan tuli sokeita hiihtäjiä ohjaajineen. Olivat ilmeisesti brittejä. Ei voi sanoa muuta kun että pisteet rohkeudesta niille sokeille hiihtäjille.
Mietippä tilanne: sukset jalassa ja luistava lumi alla. Hiihdät silmät kiinni ja ainoa mitä pystyt hahmottamaan on se mitä takana hiihtävä ohjaaja kertoo. Et varmaankaan pysty ainakaan kunnolla hahmottamaan, että kuinka kova/ hidas vauhti on. Alamäen tullessa jarrutat siinä vaiheessa kun ohjaaja käskee niin tekemään. Et pysty ennakoimaan käännöksiä ennen kun sinulle joku niistä kertoo. Tunnet ilmavirrasta, että toiset hiihtäjät menee ohi ja joitain tulee vastaan.
Tuossa tilanteessa minä varmaan hiihtäisin ihan järisyttävän hitaasti. Jos olisi rohkeutta hiihtää ollenkaan. Mahtavaa kun joillakin on rohkeutta ja halua tehdä tuollaista.

Pääsin napakan nousun jälkeen Kukaksen päälle ja sää oli ihan mukava vaikka aurinkoa ei juuri silloin näkynytkään. Maisemat oli hienot ja oli aivan mahtavaa kun ympärillä näkyi useita puuttomia nyppylöitä.


Oikeasti mulla toi juomavyö on selän puolella. En ole ihan niin tyhmän näköinen laduilla kuin tuossa kuvassa. 😂

Mä väitän, että nuo kaukana näkyvät tunturit on Pallaksella


Ylläksen tuntureita
Illalla sää kirkastui täysin ja ilma lähti pakastumaan nopeasti. Yhdeksän pintaan illalla kurkistin ikkunasta ulos kun netin mukaan revontulia voisi näkyä. No siellähän ne loimotti! Ei muuta kun toppavaatteet päälle, kamera mukaan ja ulos. Kiipesin lähipenkalle ja laitoin kameran töihin. Sain nauttia valoshowsta samalla kun kamera yritti ikuistaa näytelmää. Tuota kesti varmaan korkeintaan 10 minuuttia ja sitten ne hiipuivat. Mutta oli kyllä hienoa!



Ei varmaan tarvitse pohtia, että miksi Lapissa on niin mukava olla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti